top of page

SPANJE - 110 routes (2100 km) 

In Spanje is het verrassende droomland voorde spoorfietser. Met meer dan 100 routes door dunbevolkte landschappen is Don Quijote nooit ver weg. Een cluster van víasverdes (VV), zoals de paden hier heten, ligt in het noordwesten van Spanje met de stad Vitoria als ideale vertrekpunt. In het zuiden is Sevilla een goede uitvalsbasis. Alle routes zijn te vinden op de prima site www.viasverdes.com. Van ongeveer drie kwart is uitgebreide online-informatie aanwezig. Als een route provinciegrenzen overschrijdt, krijgt hij vaak een nieuwe naam en moet je meerdere webpagina’s bezoeken. 

El tren de Aceite

120 km door de grootste olijfboom-gaard ter wereld in het warme hart van Andalusië verveelt geen moment. Volgers van Eiffel bouwden de viaducten.

Catalunya: Carrilet 

Van de voet van de Pyreneeën, langs vulkanen, door Girona naar de Costa Brava. Aansluiting op de Cami de Ferro zorgt voor 135 km 'sporen'.

Baskenland 

Dwars door de provincie Álava en de culinaire hoofdstad Vitoria-Gasteiz naar Estella op de Camino de Santiago. (76 km)

Verborgen paradijs 

Van de amandelboomgaarden van Val de Zafán (Teruel) door Terra Alta naar Tortosa in Baix Ebre (Tarragona) waar de rijstvelden van de Ebro-delta nabij zijn. (100 km)

Zwarte Ogen 

Volg de mijnrein van Ojos Negros naar de haven van Sagunt. Ojos negros (zwarte ogen) refereert aan de plekken die de ijzermijnen in het landschap achterlieten. (150 km)

bottom of page